Ons team

Ik ben Celena Fredericks en werk al meer dan 19 jaar bij Arkin (ik ben begonnen bij de Jellinek). Al zo'n 18 jaar werk ik voor deze afdeling. Voor Leren & Ontwikkelen werk ik op het planningsbureau waar ik mij o.a. bezighoud met het plannen van trainingen (uiteraard), de deelnemerslogistiek en de e-learnings. Wij plannen jaarlijks zo'n 800-850 klassikale trainingen in. Het planningsbureau is het eerste aanspreekpunt van Leren & Ontwikkelen. Wij krijgen allerhande vragen, wat het werk leuk en afwisselend houdt.

Celena Fredericks

Coördinator Leren & Ontwikkelen

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Nathalie Sieben

Coördinator Leren & Ontwikkelen

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Mijn naam is Nathalie Sieben. Sinds december 2015 werk ik bij Leren & Ontwikkelen. Daar werk ik op het planningsbureau en hou ik me o.a. bezig met het inplannen van trainingen, deelnemerslogistiek en het verwerken van accreditaties. Samen met mijn collega Celena ben ik het eerste aanspreekpunt bij vragen die je hebt over trainingen en e-learnings.

Mijn naam is Lisette Kole, sinds 1 december 2019 aan het werk bij Arkin als Adviseur Leren & Ontwikkelen. Ik heb sociale en organisatie psychologie gestudeerd en heb daarna gewerkt bij HR adviesbureaus op het gebied van assessment & development met verschillende zorgorganisaties als klant. Om nu zelf bij een zorginstelling te werken en in de GGZ in het bijzonder vind ik ontzettend interessant, leerzaam en uitdagend. Ik probeer mijn ervaring in de zakelijke dienstverlening en ervaring in het beoordelen & ontwikkelen van medewerkers, toe te passen bij Arkin. Belangrijkste vragen waar we ons mee bezig houden zijn het ontwikkelen & uitdragen van een visie op ontwikkelen, het (nog meer) creëren van een leerklimaat anno 2021 binnen Arkin, ontwikkeling van alle medewerkers & organisatie en als L&O aansluiten bij waar de werkvloer behoefte aan heeft. De koppeling maken met het primair proces en de samenwerking met collega’s vind ik een heel leuk onderdeel van deze baan. Ik ben betrokken bij de merken Mentrum, Punt P, Sinaï centrum, Arkin Jeugd & Gezin, en Beroepsopleiding Psychologen. Daarnaast houd ik me bezig met meerdere projecten zoals het Opleidingshuis psychologen, Onboarding (nieuwe) managers en Talent/management development.

Lisette Kole

L&O adviseur

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Mirthe Stoop

L&O adviseur

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Mijn naam is Mirthe Stoop, ik ben sinds 1 augustus 2021 gestart als Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Arkin.

Arkin is een bekende organisatie voor mij, hiervoor heb ik bij Jellinek gewerkt als psycholoog. Ik ben dan ook afgestudeerd in de Master Klinische Ontwikkelingspsychologie, ook heb ik een bachelor in de psychologie gedaan die zich meer richt op onderzoek (Methodenleer). Deze twee richtingen passen echt bij mij; ik ben geïnteresseerd in de ontwikkeling van mensen en processen en stel me open op door mijn nieuwsgierigheid.

In eerdere functies heb ik gewerkt als Selectiepsycholoog bij het Ministerie van Defensie en als Vestigingscoördinator en psycholoog bij het IWAL. In deze functies haalde in veel voldoening uit het contact met cliënten en (externe) collega’s. Als Adviseur Leren & Ontwikkelen is dit ook één van mijn kerntaken; schroom ook zeker niet om mij aan te spreken of een vraag te stellen. Ik ben betrokken bij de specialismen Jellinek, NPI, Roads en de Basis GGZ. Ook voor Train de Trainers, het Opleidingshuis voor Psychologen en de Oudertraining kun je bij mij terecht.

Mijn naam is Lieke Dudink en sinds begin januari 2020 ben ik werkzaam bij Arkin als adviseur E-learning op de afdeling Leren & Onwikkelen. Na mijn studie Digitale Media in het Onderwijs en Opvoeding ben ik werkzaam geweest als consultant bij een ICT-bedrijf. In mijn huidige baan komt mijn opleiding en mijn eerdere werkervaring samen en ik hoop dit dan ook goed in te kunnen zetten. Ik vind het een uitdaging om het digitale onderwijs (weer) op de kaart te zetten bij de medewerkers van Arkin en ben ik contactpersoon voor de specialismen SPA, Arkin ouderen & Novarum. Verder zorg ik voor het beheer van het Leerplein, heb ik contact met o.a. de GGZ Ecademy voor verschillende e-learnings en help ik e-learnings ontwikkelen binnen Arkin. Daarnaast zal ik verantwoordelijk zijn voor de accreditaties van de opleidingen én kun je bij mij terecht met vragen over verschillende rapportages betreft opleidingen.

Lieke Dudink

L&O adviseur

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Anouk van Dijk

L&O adviseur

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Welke kennis en vaardigheden hebben de mensen op de werkvloer nodig om hun werk te doen? En hoe organiseer je dat? In mijn visie is leren altijd een combinatie van theorie, toepassen, oefenen, op zoek gaan naar kennis in nieuwe situaties en leren van het oplossen van problemen. Ik ben een groot voorstander van leren op de werkvloer: je leert elke dag.

Mijn naam is Anouk van Dijk en vanaf augustus 2021 werk ik bij team Leren & Ontwikkelen. Ik ben van huis uit lerares Engels maar ik heb mij in de loop van de jaren op allerlei manieren bezig gehouden met leren en ontwikkelen in organisaties. Digitaal leren is mijn specialisme en ik heb veel e-learning modules gemaakt. Binnen ons team ben ik het aanspreekpunt voor Inforsa en vraagstukken over e-learning en andere vormen van digitaal leren. Ik maak graag kennis met je!

Evelien van der Geest

Financieel medewerker

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Hi! Mijn naam is Evelien van der Geest en ik werk sinds 1 oktober 2019 bij Arkin. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd met als afstudeerrichting HRM. Op dit moment ben ik bij Leren & Onwikkelen verantwoordelijk voor de financiële kant van alle trainingen en leerinterventies. Daarnaast ben ik nog actief in een aantal andere HR-projecten. Ik vind de afwisseling in mijn baan het leukste en ik vind het fijn om collega’s verder te helpen. Je kunt bij mij terecht met vragen over kosten van opleidingen en de doorbelastingen hiervan naar de merken.

Mijn naam is Mart van Dongen. In 2007 heb ik de opleiding SPH afgerond, daarna heb ik 7 jaar als groepsbegeleider bij Inforsa gewerkt en ben ik 3 jaar cliënttrainer geweest. Hierbij heb ik o.a. leefstijltrainingen gegeven. Momenteel ben ik DIM-trainer bij de afdeling Leren & Ontwikkelen. Waar ik mij richt op de Basis DIM 4-daagse, (herhalings-) verdiepingstrainingen en trainingen op maat gerelateerd aan de DIM. Daarnaast hou ik mij bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van trainingen op maat, opleiden van booster trainers en aspirant DIM-trainers. Ik geniet elke keer weer van het trainen van collega’s, het bijbrengen van tools om beter en humaner om te gaan met agressie ofwel cliënten. Een veilige en ontspannen sfeer middels humor en aandacht, geven mijn werk voldoening. Logischerwijs kunnen collega’s bij mij terecht met vragen over omgaan met agressie, grensoverschrijdend gedrag en het aanvragen van trainingen (op maat) gerelateerd aan de DIM.

Mart van Dongen

Trainer

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Charlotte den Ouden

Trainer

image

Klik op de foto voor mijn contactgegevens.

Mijn naam is Charlotte den Ouden. Ik ben op mijn 15e in de (gehandicapten) zorg begonnen. Dit was op een woonvorm voor kinderen met veel gedragsproblemen. Door deze bijbaan heb ik besloten de verpleegkundige opleiding te gaan doen en heb ik kennis gemaakt met de verschillende sectoren in de zorg. Het regulieren ziekenhuis, de thuiszorg, de verslavingszorg, maar ook de psychiatrie. Toen is duidelijk geworden voor mij dat die sector het beste bij mij past. Als aanvulling op mijn Verpleegkundige opleiding heb ik de SPH opleiding gedaan. Na een tijdje in het PPC Amsterdam gewerkt te hebben ben ik uiteindelijk bij Arkin terecht gekomen. Momenteel werk ik als verpleegkundige op de SPOR. De uitdagingen die de crisiszorg met zich meebrengen vind ik fantastisch.  Hiernaast ben ik maandag, dinsdag, woensdag trainer bij de afdeling Leren & Onwikkelen van Arkin. Ik ben begonnen als DIM-trainer, maar inmiddels geef ik meerdere trainingen met als rode lijn het onderwerp agressie. Tevens houd ik mij bezig met het ontwikkelen van de trainingen.  Mijn doel als trainer is de collega’s handvatten mee te geven hoe om te gaan met agressie zodat de zorg voor cliënten geoptimaliseerd wordt en zodat de collega’s zo veilig en prettig mogelijk kunnen werken.  Als er behoefte is aan een (nieuwe) training, herhalingstraining, verdiepende training of men wil een situatie bespreken, analyseren of heeft achtergrondinformatie nodig omtrent agressie ben ik bereikbaar. Schroom niet om contact op te nemen.