Ons team

Mirjam Bouthoorn

Manager Leren & Ontwikkelen

Mijn naam is Mirjam Bouthoorn, ik ben sinds 1 januari 2020 aan het werk bij Arkin als manager van Leren & Ontwikkelen. Tevens ben ik manager van het team Mobiliteit & Recruitment. Affiniteit met de zorg heb ik sinds ik een master deed over beleid op sociale vraagstukken. Mijn afstudeerscriptie ging over verslaving en risico gedrag onder jongeren. Na mijn tweede master HRM ben ik eerst 10 jaar werkzaam geweest bij een commerciële organisatie, waar ik de kneepjes van het recruitment vak en het Learning & Development vak heb geleerd. Mijn passie ligt in het ontwikkelen en laten groeien van mensen. Binnen Training & Ontwikkeling kan ik daar een bijdrage aan leveren, zodat de zorgprofessionals binnen Arkin dagelijks de kwaliteit kunnen leveren die zij willen leveren. Dit zal ik doen door met het T&O team de strategie van Arkin door te vertalen in leerinterventies. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het leerproces binnen Arkin voor alle professionals transparant en helder is. Mijn visie is dat leren en ontwikkelen iets is dat wij als team ondersteunen, maar ik hoop bij iedereen in de organisatie het intrinsieke vuur te kunnen aanwakkeren. Jezelf continu blijven ontwikkelen en blijven groeien als mens is niet alleen professioneel gezien ontzettend relevant. Naast dat dit relevant is, denk ik dat het voor iedereen ook een heel mooie ervaring is om te ontdekken waar je talenten liggen. Een ervaring die ik iedereen gun!

Ik ben Celena Fredericks en werk al meer dan 19 jaar bij Arkin (ik ben begonnen bij de Jellinek). Al zo'n 18 jaar werk ik voor deze afdeling. Voor Leren & Ontwikkelen werk ik op het planningsbureau waar ik mij o.a. bezighoud met het plannen van trainingen (uiteraard), de deelnemerslogistiek en de e-learnings. Wij plannen jaarlijks zo'n 800-850 klassikale trainingen in. Het planningsbureau is het eerste aanspreekpunt van Leren & Ontwikkelen. Wij krijgen allerhande vragen, wat het werk leuk en afwisselend houdt.

Celena Fredericks

Coördinator Leren & Ontwikkelen

Nathalie Sieben

Coördinator Leren & Ontwikkelen

Mijn naam is Nathalie Sieben. Sinds december 2015 werk ik bij Leren & Ontwikkelen. Daar werk ik op het planningsbureau en hou ik me o.a. bezig met het inplannen van trainingen, deelnemerslogistiek en het verwerken van accreditaties. Samen met mijn collega Celena ben ik het eerste aanspreekpunt bij vragen die je hebt over trainingen en e-learnings.

Mijn naam is Lisette Kole, sinds 1 december 2019 aan het werk bij Arkin als Adviseur Leren & Ontwikkelen. Ik heb sociale en organisatie psychologie gestudeerd en heb daarna gewerkt bij HR adviesbureaus op het gebied van assessment & development met verschillende zorgorganisaties als klant. Om nu zelf bij een zorg instelling te werken en in de GGZ in het bijzonder vind ik ontzettend interessant, leerzaam en uitdagend. Ik probeer mijn ervaring in de zakelijke dienstverlening en ervaring in het beoordelen & ontwikkelen van medewerkers, toe te passen bij Arkin. Belangrijkste vragen waar we ons mee bezig houden zijn het ontwikkelen & uitdragen van een visie op ontwikkelen, het (nog meer) creëren van een leerklimaat anno 2020 binnen Arkin, ontwikkeling van alle medewerkers & organisatie en als L&O aansluiten bij waar de werkvloer behoefte aan heeft. De koppeling maken met het primair proces en de samenwerking met collega’s vind ik een heel leuk onderdeel van deze baan. Ik ben betrokken bij de merken Jellinek, NPI, Punt P, Sinaï centrum, Novarum, Arkin Jeugd & gezin, Basis GGZ en Beroepsopleiding Psychologen. Daarnaast houd ik me bezig met meerdere projecten zoals het Opleidingshuis psychologen, Onboarding (nieuwe) managers en Talent/management development.

Lisette Kole

L&O adviseur

Milja Helmus

L&O adviseur

Mijn naam is Milja Helmus en ik ben werkzaam als adviseur Leren & Ontwikkelen bij Arkin. Ik help Arkin en de merken heel graag bij het continu ontwikkelen van de organisatie en haar medewerkers om hoogstaande zorg te verlenen, een aantrekkelijke werkgever te zijn en blijven en om aan te sluiten bij de strategische doelen zoals bijvoorbeeld een leven lang leren. De merken waarvoor ik werk zijn Mentrum, Inforsa, Roads en SPA. Daarnaast buig ik mij kwalitatief over een aantal trainingsprogramma’s zoals de-escalerend werken, Calamiteiten team trainingen, train-de-trainer en (F)HIC. Mijn uitdaging is om leren en ontwikkelen naar een hoger niveau te tillen, aan te laten sluiten op bijvoorbeeld de strategische personeelsplanning van de merken en om samen met de merken vooruit te denken als het gaat om het ontwikkelen van de organisatie en de medewerkers. Ik help trainers graag in hun ontwikkeling en daag ze uit om het ‘net even anders’ te doen en zie het als mijn persoonlijke uitdaging om meer verschillende leervormen in te zetten om een hoger leerrendement te halen uit trainingsprogramma’s.

Mijn naam is Lieke Dudink en sinds begin januari 2020 ben ik werkzaam bij Arkin als adviseur E-learning op de afdeling Leren & Onwikkelen. Na mijn studie digitale media in het onderwijs en opvoeding ben ik werkzaam geweest als consultant bij een ICT-bedrijf. In mijn huidige baan komt mijn opleiding en mijn eerdere werkervaring samen en ik hoop dit dan ook goed in te kunnen zetten. Ik vind het een uitdaging om het digitale onderwijs (weer) op de kaart te zetten bij de medewerkers van Arkin. Verder zorg ik voor het onderhoud van het leerportaal, heb ik contact met o.a. de GGZ Ecademy voor verschillende e-learnings en help ik e-learnings ontwikkelen binnen Arkin. Daarnaast zal ik verantwoordelijk zijn voor de accreditaties van de opleidingen én kun je bij mij terecht met vragen over verschillende rapportages betreft opleidingen.

Lieke Dudink

L&O adviseur

Evelien van der Geest

Financieel medewerker

Hi! Mijn naam is Evelien van der Geest en ik werk sinds 1 oktober 2019 bij Arkin. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd met als afstudeerrichting HRM. Op dit moment ben ik bij Leren & Onwikkelen verantwoordelijk voor de financiële kant van alle trainingen en leerinterventies. Daarnaast ben ik nog actief in een aantal andere HR-projecten. Ik vind de afwisseling in mijn baan het leukste en ik vind het fijn om collega’s verder te helpen. Je kunt bij mij terecht met vragen over kosten van opleidingen en de doorbelastingen hiervan naar de merken.

Mijn naam is Mart van Dongen. In 2007 heb ik de opleiding SPH afgerond, daarna heb ik 7 jaar als groepsbegeleider bij Inforsa gewerkt en ben ik 3 jaar cliënttrainer geweest. Hierbij heb ik o.a. leefstijl trainingen gegeven. Momenteel ben ik DIM-trainer bij de afdeling Leren & Ontwikkelen. Waar ik mij richt op de Basis DIM 4-daagse, (herhalings-) verdiepingstrainingen en trainingen op maat gerelateerd aan de DIM. Daarnaast hou ik mij bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van trainingen op maat, opleiden van booster trainers en aspirant DIM-trainers. Ik geniet elke keer weer van het trainen van collega’s, het bijbrengen van tools om beter en humaner om te gaan met agressie ofwel cliënten. Een veilige en ontspannen sfeer middels humor en aandacht geven mijn werk voldoening. Logischerwijs kunnen collega’s bij mij terecht met vragen over omgaan met agressie, grensoverschrijdend gedrag en het aanvragen van trainingen (op maat) gerelateerd aan de DIM.

Mart van Dongen

Trainer

Charlotte den Ouden

Trainer

Mijn naam is Charlotte den Ouden. Ik ben op mijn 15e in de (gehandicapten) zorg begonnen. Dit was op een woonvorm voor kinderen met veel gedragsproblemen. Door deze bijbaan heb ik besloten de verpleegkundige opleiding te gaan doen en heb ik kennis gemaakt met de verschillende sectoren in de zorg. Het regulieren ziekenhuis, de thuiszorg, de verslavingszorg, maar ook de psychiatrie. Toen is duidelijk geworden voor mij dat die sector het beste bij mij past. Als aanvulling op mijn Verpleegkundige opleiding heb ik de SPH opleiding gedaan. Na een tijdje in het PPC Amsterdam gewerkt te hebben ben ik uiteindelijk bij Arkin terecht gekomen. Momenteel werk ik als verpleegkundige op de SPOR. De uitdagingen die de crisiszorg met zich meebrengen vind ik fantastisch.  Hiernaast ben ik maandag, dinsdag, woensdag trainer bij de afdeling Leren & Onwikkelen van Arkin. Ik ben begonnen als DIM-trainer, maar inmiddels geef ik meerdere trainingen met als rode lijn het onderwerp agressie. Tevens houd ik mij bezig met het ontwikkelen van de trainingen.  Mijn doel als trainer is de collega’s handvatten mee te geven hoe om te gaan met agressie zodat de zorg voor cliënten geoptimaliseerd wordt en zodat de collega’s zo veilig en prettig mogelijk kunnen werken.  Als er behoefte is aan een (nieuwe) training, herhalingstraining, verdiepende training of men wil een situatie bespreken, analyseren of heeft achtergrondinformatie nodig omtrent agressie ben ik bereikbaar. Schroom niet om contact op te nemen.